PREMIERUL PONTA: IN SPECIAL NOUA GENERATIE ACORDA IMPORTANTA CUVENITA CHINEI

\"\"

 

Premierul Victor Ponta a spus, marţi, la Beijing, că fiul său, Andrei, învaţă limba chineză la şcoală, adăugând că noua generaţie acordă importanţa cuvenită Chinei.

\”Da, astea sunt elemente, aşa să zic, de culoare. Da, mi-a spus (n.r. preşedintele chinez) că şi una din fetele preşedintelui Obama învaţă chineza. Înseamnă că toată lumea şi în special noua generaţie acordă importanţa cuvenită Chinei. A fost o discuţie, sigur, relaxată, dar în primul rând foarte prietenească\”, a afirmat premierul, într-o declaraţie de presă susţinută după întâlnirea cu preşedintele Chinei, Xi Jinping.

Primul-ministrul a reamintit că s-a mai întâlnit cu actualul preşedinte chinez şi în 2009, când acesta a efectuat o vizită în România.

\”Cu preşedintele am discutat în principal relaţia politică de colaborare, repet, la nivel bilateral, internaţional şi modul în care România, în cadrul UE, este un partener serios pentru China. Cu primul-ministru, aşa cum era normal, am discutat mult mai în concret, despre proiectele economice, iar propunerea domniei sale de a avea mai repede, poate chiar în luna septembrie, comisia mixtă economică cu toate aceste proiecte în formă avansată, cred că ne permite să sperăm că până la sfârşitul anului să avem şi rezultate foarte concrete ale acestei vizite\”, a precizat Ponta.

El a subliniat că pentru liderii chinezi, de-a lungul timpului, România a reprezentat un prieten special, propunându-şi perpetuarea acestei relaţii privilegiate.

\”Pentru că altfel ştiţi cum e: ochii care nu se văd se uită. Şi cred că România are mare nevoie de o relaţie specială cu China\”, a conchis Ponta.